pildīta paprika salāti
Foto: Shutterstock
Jautrus salātu kausiņus var pagatavot no paprikām. Tie būs piemēroti bērnu ballītēm un Helovīnu pārsteigumu galdam.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 TKsviests2 šķēles baltmaize1 ķiploka daiviņa3 TKolīveļļa1 TKcitronu sula šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari4 paprikas (dažādās krāsās)1 paka lapu salāti (jaukti, apmēram 100 g)

Pagatavošana

1

Vispirms gatavo grauzdiņus. Liek karsēties pannu ar sviestu. Baltmaizei nogriež garozas un mīkstumu sagriež smalkos kubiņos, kurus uz karstas apnnas apcep zeltainus. Noliek malā, lai atdziest.

2

Gatavo salātu mērci. Noloba ķiploka daiviņu un smalki sagriež. Bļodiņā samaisa olīveļļu ar citronu sulu, pievieno ķiploku, sāli un svaigi maltus melnos piparus.

3

Izvēlas četras nelielas, apmēram vienāda lieluma paprikas un nomazgā. Katrai nogriež kāta daļu kā vāciņu, iztīra sēklas. Bet, lai papriku varētu nolikt kā trauciņu, ļoti uzmanīgi nogriež otrā galā plānu šķēlīti, tikai tik daudz, lai purngals būtu plakans. Centies neizveidot paprikā caurumu.

4

Paprikas sānos izveido vīriņu sejas, līdzīgi tām, kā izgrebj ķirbju galvas.

5

Katru papriku sapilda ar salātiem un liek uz servējamā šķīvja. Salātus aplaista ar mērci, pa virsu kārto grauzdiņu kubiņus. Pasniedz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!