40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 ĒKolīveļļa1 fenhelis2 šalotes sīpols1 ķiploka daiviņa2 selerijas kāti1 lauru lapa šķipsnasafrāns (izmērcēts 2 ĒK karsta ūdens)900 mlkarsts zivs vai dārzeņu buljons300 gkonservētas sarkanās pupiņas250 gmencas fileja (vai cita baltā zivs)2 tomāti pētersīļi
Pagatavošana
1
Katliņā uzkarsē eļļu. Ieber tajā sagrieztu fenheli, sasmalcinātus Šalotes sīpolus, smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, sagrieztus selerijas kātus un visu apcep piecas minūtes uz vidējas uguns.
2
Pievieno lauru lapu, safrānu un karsto buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot, tad pieber arī sarkanās pupiņas.
3
Katlam liek virsū vāku un zupu vāra 15-20 minūtes.
4
Pēc tam pievieno sagrieztus tomātus un zivs filejas gabaliņus un visu apvāra vēl 4-5 minūtes.
Gatavo zupu pasniedz bļodiņās, pa virsu liekot svaigas pētersīļu lapas.
BuljonsFenhelisLauru lapasMencaOlīveļļaPētersīļiSafrānsSelerijasTomātiĶiplokiŠalotes sīpoliZivju un jūras produktu zupasCitas zupasKonservētas pupiņas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit