30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 gab.saldais kartupelis (aptuveni 400 g)100 gvārīti rīsi1 gab.olas pēc garšasgaršvielas un garšaugi5 šķēlessaulē kaltēti tomāti eļļā eļļa cepšanai (var izmantot eļļu no tomātiem) MĒRCEI:100 gbezpiedevu jogurts1 gab.neliels svaigs gurķis pēc garšascitronu sula pēc garšaszaļumi pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Ar dakšiņu sastampā saldā kartupeļa mīkstumu, pievieno izvārītos rīsus un samaisi.
2
Mazos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus un pievieno plācenīšu masai.
3
Samaisi visu kopā ar olu un garšvielām, lai masa ir ķepīga.
4
Gatavo mērci, sajaucot jogurtu ar garšvielām, citronu sulu un mazos gabaliņos sagrieztu gurķi.
5
Sakarsē pannu ar eļļu. Ar slapjām rokām no masas veido nelielus plācenīšus un liec eļļā cepties. Cep, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni no abām pusēm.
6
Pasniedz siltus kopā ar jogurta mērci.
Ātri pagatavojami ēdieniDārzeņu un sēņu uzkodasGaršvielas un garšaugiGurķiSaulē kaltēti tomātiDārzeņu ēdieniGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiCitronu sulaViegla vasaras maltīteBezpiedevu jogurts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit