Foto: DELFI
Ja pāri palicis izvārīts vai cepeškrāsnī izcepts saldais kartupelis jeb batāte, to var likt lietā plācenīšu gatavošanā. Arī no vakariņām pāri palikušie rīsi, kuskuss, bulgurs vai pat griķi noderēs plācenīšu cepšanai. Šis noteikti varētu būt ēdiens, ko viegli iemānīt arī bērniem, kas varbūt līdz šim uz saldo kartupeli negribīgi skatījušies.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.saldais kartupelis (aptuveni 400 g)100 gvārīti rīsi1 gab.olas pēc garšasgaršvielas un garšaugi5 šķēlessaulē kaltēti tomāti eļļā eļļa cepšanai (var izmantot eļļu no tomātiem) MĒRCEI:100 gbezpiedevu jogurts1 gab.neliels svaigs gurķis pēc garšascitronu sula pēc garšaszaļumi pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Ar dakšiņu sastampā saldā kartupeļa mīkstumu, pievieno izvārītos rīsus un samaisi.

2

Mazos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus un pievieno plācenīšu masai.

3

Samaisi visu kopā ar olu un garšvielām, lai masa ir ķepīga.

4

Gatavo mērci, sajaucot jogurtu ar garšvielām, citronu sulu un mazos gabaliņos sagrieztu gurķi.

5

Sakarsē pannu ar eļļu. Ar slapjām rokām no masas veido nelielus plācenīšus un liec eļļā cepties. Cep, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni no abām pusēm.

6

Pasniedz siltus kopā ar jogurta mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!