Sātīgām vakariņām – sautējums ar ķirbi, lēcām un gardo desiņu kupātu ripiņām. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalās vakariņu recepšu konkursā.

40Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gzaļās lēcas400 gnomizots ķirbis1 liels sīpols1 mazs fenhelis1 burkāns1 tomāts4 cūkgaļas kupāti1 ĒKolīveļļa500 mlkarsts ūdens1 timiāna zariņš Jūras sāls svaigi malti melnie pipari kinza

Pagatavošana

1

Sagriez sīpolus, fenheli un burkānu šķēlēs, ķirbi un tomātus sagriez vidēja lieluma gabalos, bet kupātus sagriez 2-3 centimetrus lielos gabalos (dari to ar asu nazi, lai nesaspiestu apvalku un gabaliņi paliktu nesamīcīti).

2

Katlā sakarsē olīveļļu un liec sīpolus, fenheli un burkānus. Apcep dārzeņus uz vidējas uguns, visu laiku apmaisot. Pievieno ķirbi, timiāna zariņu un cep vēl pāris minūtes.

3

Ieber katlā lēcas, sāli, piparus, pārlej visu ar karstu ūdeni, lai dārzeņi būtu pārklāti. Sautē 15 minūtes zem vāka. Pievieno tomātus, gabalos sagrieztus kupātus (nemaisi, lai desiņas neizjuktu) un turpini sautēt vēl 5-10 minūtes.Pasniedz ar svaigu kinzu. Labu apetīti!

Vēlies laimēt vērtīgu balvu no "Vaniļas debesis"? Piedalies Tasty.lv rīkotajā recepšu konkursā! Sūti mums savu gardāko vakariņu recepti līdz 8. martam uz e-pastu receptes@delfi.lv ar norādi "Vakariņas". Vairāk par konkursu var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!