Kristīne Meikališa

Mīksti novārīti spageti, kas pasniegti ar sutinātiem dārzeņiem un garnelēm, kā arī svaigiem rukolas un redīsu salātiem. "Recepte ir pašizdomāta – parasti tas notiek tad, kad ir iedvesma kaut ko pagatavot," raksta Kristīne Meikališa savā pieteikumā Tasty.lv vakariņu recepšu konkursam.

30Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

spageti burkāns2 mazi sīpoli0.5 paprika0.5 puravs300 ggarneles SALĀTIEM: rukola buntīte redīsi tomāts linsēklu eļļa dilles sāls pipari MĒRCEI:70 gsaldais krējums70 gtomātu mērce sāls balzamiko krēms

Pagatavošana

1

Burkānu un papriku sagriež salmiņos, bet sīpolus un puravu – ripiņās.

2

Visas sastāvdaļas ber labi sakarsētā pannā un sutina zem vāka dažas minūtes. Kad dārzeņi teju mīksti, pieber atlaidinātas garneles un sutina dažas minūtes, līdz garneles mīkstas.

3

4

Citā katliņā novāra spageti pēc norādījumiem uz paciņas.

5

Kamēr spageti vārās, pagatavo salātus – bļodā sajauc rukolu ar sagrieztiem redīsiem un tomātu. Pievieno mazliet linsēklu eļļu, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

6

Sautētajiem dārzeņiem un garnelēm pievieno saldā krējuma mērci – pannā pielej krējumu, tomātu mērci, mazliet balzamiko krēmu un sāli. Kārtīgi iemaisa sastāvdaļās.

7

Kad viss gatavs, pasniedz spageti ar sutinātajiem dārzeņiem un garnelēm uz liela šķīvja.

8

Klāt liek arī rukolas salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!