60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gjēra gaļas šķiņķis bez kaula300 gburkāni300 gsīpoli500 gBasmati rīsi (piemēram, “Herkuless Gourmet”)100 gvārīti turku zirņi3 ķiploku daivas1 ĒKkumīns100 ggaišās rozīnes pēc garšasdzidrināts sviests pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Sagriez gaļu kubiņos un apcep to sakarsētā katlā. Pēc tam atliec tos malā.
2
Jēra taukos apcep gabaliņos sagrieztus burkānus un sīpolu salmiņus, pievieno kuminu un apcepto jēra gaļu.
3
Tad pievieno rozīnes, turku zirņus, dzidrinātu sviestu, veselas ķiploku galviņas, sāli, noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu. Pievieno visas sastāvdaļas, bet nemaisi.
4
Liek vāku un gatavo uz lēnas uguns, līdz rīsi gatavi.
5
Tikai beigās visu katla saturu apmaisa.
Receptes autors: Lauris Aleksejevs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit