salāti pusdienas veselīgs uzturs

Mazliet citādi, bet ne mazāk garšīgi lapu salāti par tiem, ko ierasts gatavot. Izmēģini pagatavot spinātu salātus, kam ierasto tomātu vai gurķu vietā pievienoti krāsnī apcepti saldie kartupeļi. Bet izteiktākai garšai pievieno kādu ne visai treknu sieru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Monika un Justīne, bloga Divi10.com autores.

50Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 saldais kartupelis spināti vai citi lapu salāti siers, piemēram, "Trikata" Emmental Light1 burkāns150 gkonservētas sarkanās pupiņas1 TKkartupeļu ciete pēc garšassāls pēc garšaspipari citrons (izspiesta sula) olīveļļa balzamiko krēms

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsildi uz 200 grādiem. Sagriez saldo kartupeli vidēja izmēra kubiņos, liec bļodā un sajauc ar kartupeļu cieti, sāli, pipariem. Pievieno 1-2 ēdamkarotes olīveļļas un samaisi.

2

Saldos kartupeļus liec uz pannas, tad krāsnī un cep 30 minūtes, apmaisot pēc 15 cepšanas minūtēm. Kad gatavi, atdzesē.

3

Nomizo burkānu un ar to pašu mizojamo nazīti sagriez tos garās, plānās strēmelēs.
Kubiņos sagriez sieru.

4

Bļodā sajauc salātlapas ar eļļu un citrona sulu.

5

Kārto servējamā traukā salātus, kartupeļus, pupiņas, sieru un burkānu.

6

Pasniedz ar balzamiko krēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!