Foto: Publicitātes foto
Siera mantojuma konkursā gardākā mājās sietā Jāņu siera uzvarētājas godu ''Rimi gardēži'' piešķīra ķekavnieces Edītes Jurjānes receptei, kurā izmantotas pašas dārzā audzētas garšvielas. Viņas sietais Lakstīgalu ielas Jāņu siers tika atzīts arī par labāko sieru kā pamatēdienu, ko var grillēt, cept un pasniegt kopā ar dažādām piedevām.
360Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 lpiens5 gab.olas800 gbiezpiens1 lrūgušpiens100 gsviests citronu sula pēc garšasķimenes pēc garšasbaziliks pēc garšasdilles pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Pienu lielā katlā karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu un citronu sulu.

2

Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes.

3

Liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku.

4

Lēni karsē, maisa ar koka karoti, līdz masa kļūst staipīga.

5

Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!