Foto: Shutterstock
Smalki sakapāti, svaigi dārzeņi, čili asumam un spirgta laima sula – sajaucot visas sastāvdaļas iegūsi gardu un svaigu salsu, ko baudīt ar uzkodām vai gaļu. Salsa ir īpaši meksikāņu virtuvei raksturīga mērce, kas ievērojama ar to, ka tajā ir labi jūtamas visas pievienotās sastāvdaļas.
65Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
saujasakapāti zaļumi (piparmētras, baziliks, pētersīļi vai koriandrs) zaļais čili pipars175 ggurķi1 laima sula un miziņa0.5 sarkanais sīpols2 sīpolloki350 gķirštomāti šķipsnasāls šķipsnapipari

Pagatavošana

1

Svaigo čili piparu iztīra no sēkliņām un smalki sakapā.

2

Sagriež gurķus, sīpollokus, sīpolu un tomātus. Visas sastāvdaļas sajauc bļodiņā.

3

Kad tas izdarīts, salsu ievieto ledusskapī un ļauj ievilkties uz stundu. Pēc tam bauda ar gaļas ēdieniem vai kraukšķīgiem čipsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!