Foto: Shutterstock
Svaigi, mazliet grēcīgi, bet vasarai tieši laikā – lapu salāti ar apceptu vistas fileju un svaigiem, sulīgiem ķiršiem. Saldais mutē mīsies ar sāļo, bet sinepju mērcīte piešķirs patīkamu sīkstumu.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 vistas filejas šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari šķipsnapaprikas garšviela4 saujaslapu salātu mikslis2 saujasķirši MĒRCEI:1 ĒKcitronu sula1 ĒKDižonas sinepes0.5 TKmedus3 ĒKbezpiedevu jogurts

Pagatavošana

1

Sagatavo vistu: fileju sagriež nelielos gabaliņos un pārkaisa ar sāli, pipariem un paprikas garšvielu, lai tie vienmērīgi noklātos. Pēc tam apcep uz pannas, līdz vista vairs nav vidū sārta. Noņem no pannas un ļauj nedaudz atdzist.

2

Gatavo mērci – nelielā trauciņā sajauc visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.

3

Lapu salātus (romiešu salāti, spināti, rukola, ledus salāti un citi) izkārto divos salātu šķīvjos. Pārkaisa ar uz pusēm pārgrieztiem ķiršiem.

4

Salātiem pievieno vistas gabaliņus un visu apslaka ar mērci.

Padoms: laika ekonomijas nolūkā vari izmantot jau gatavo kūpināto vistu vai girosu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!