Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.
Nomizo bietes, sagriez vidēji lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, aplej nedaudz ar eļļu un liec krāsnī cepties 180 grādos uz 40 minūtēm līdz 1 stundai, līdz gatavas.
Virtuves blenderī sasmalcina šalotes sīpolu, pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļu, balzamiko etiķi un sāli, piparus.
Kad bietes gatavas, izņem tās no krāsns un liec traukā marinēties, pievienojot Šalotes sīpola marinādi.
Ņem trīs bļodiņas, vienā ber rīvmaizi, otrā – miltus, trešajā – ar dakšiņu sakultu olu.
Nelielā katliņā uzsildi eļļu. Pa vienai ņem sniega bumbu, to apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. To atkārto ar visām. Kad eļļa uzkarsusi, pa vienai "sniega bumbas" liec cepties katliņā, katru cepot apmēram 2 minūtes. Izņem ārā un liec uz salvetītes nosusināties.
Sagriez tomātus, avokado, sajauc ar sinepju dīgstiem, pistācijām un nedaudz olīveļļas.
Traukā kārto marinētās bietes, tomātus, avokado ar dīgstiem un riekstiem, kā arī cepto sieru.
Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.
Padoms: Siltā laikā bietes var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.