salāti pusdienas vasara veselīgs uzturs
Pusdienās būs tieši laikā – sastāvdaļām bagātīgi un ļoti gardi dārzeņu salāti ar apceptām "sniega bumbām". Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.
45Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 bietes1 dzeltenais tomāts1 saujaķirštomāti1 avokado1 burciņa siera bumbas, piemēram, "Trikata" ar burkāniem1 saujasinepju vai citi dīgsti1 ola5 ĒKmilti5 ĒKtumšā rīvmaize1 Šalotes sīpols2 ĒKbalzamiko etiķis1 TKbrūnais cukurs0.5 saujapistācijas olīveļļa eļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

2

Nomizo bietes, sagriez vidēji lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, aplej nedaudz ar eļļu un liec krāsnī cepties 180 grādos uz 40 minūtēm līdz 1 stundai, līdz gatavas.

3

Virtuves blenderī sasmalcina šalotes sīpolu, pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļu, balzamiko etiķi un sāli, piparus.

4

Kad bietes gatavas, izņem tās no krāsns un liec traukā marinēties, pievienojot Šalotes sīpola marinādi.

5

Ņem trīs bļodiņas, vienā ber rīvmaizi, otrā – miltus, trešajā – ar dakšiņu sakultu olu.

6

Nelielā katliņā uzsildi eļļu. Pa vienai ņem sniega bumbu, to apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. To atkārto ar visām. Kad eļļa uzkarsusi, pa vienai "sniega bumbas" liec cepties katliņā, katru cepot apmēram 2 minūtes. Izņem ārā un liec uz salvetītes nosusināties.

7

Sagriez tomātus, avokado, sajauc ar sinepju dīgstiem, pistācijām un nedaudz olīveļļas.

8

Traukā kārto marinētās bietes, tomātus, avokado ar dīgstiem un riekstiem, kā arī cepto sieru.

Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.

Padoms: Siltā laikā bietes var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!