Sastāvdaļas
Pagatavošana
Krāsni uzkarsē grila režīmā 230 grādus karstu. Izklāj plāt ar cepamo papīru.
Visas kebaba sastāvdaļas liek bļodiņā un mīca, līdz iegūst blīvu, viendabīgu masu. Formē garenas formas kebabus, izkārto tos vienu no otra atstatus un liek kāsnī vai uz grila cepties, pēc aptuveni 8–10 minūtēm, kad tie no vienas puses apbrūnējuši, apgriež kebabus un turpina cept, līdz tie ir brūni arī no otras puses.
Kamēr kebabi cepas, ledus salātus sagriež strēmelēs, gurķus un tomātus plānās ripiņās. Sīpolu nomizo un arī sagriež plānās ripiņās.
Gatavo mērci, sajaucot bļodiņā visas mērces sastāvdaļas, pievienojot caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku.
Kad kebabi gatavi, izņem tos no krāsns vai noceļ no grila, ļauj 5 minūtes "atpūsties", tad ar asu nazi šķērseniski sagriež garenās strēmelēs.
Uzkarsē grila pannu. Uz tās vai uz grila silda pitas maizi, iegriež, atver to līdz locījuma vietai. Apakšā, virzienā no ārējās uz iekšējo locījuma vietu, liek ledus salātus, nedaudz tālāk tomātus, tad gurķus, sīpolus, gaļu, mērci.
Pārloka kebabu un izbauda. Ja vēlas vairāk asumiņa, var to papildināt ar čili mērci.