Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus ber bļodā, tiem pievieno olu, ūdeni, sāli un 40 gramus sviesta (istabas temperatūrā). Mīklu samīca, līdz tā ir viendabīga, ietin pārtikas plēvē un uz stundu liek ledusskapī.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
Izņem mīklu, izrullē un ieklāj 24cm diametra veidnē. Mīklu pārklāj ar cepamo papīru, un, lai novērstu mīklas pacelšanos cepšanas laikā, ieber veidnē puskilogramu parasto pupiņu vai keramisko pupiņu. Liek veidni krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem pamatni no krāsns.
Kamēr pamatne dziest, gatavo pildījumu.
Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos, puravus sagriež ripās. Bekonu sagriež strēmelītēs. Rozmarīnam atdala lapiņas, sakapā. Sieru sarīvē.
Pannā liek atlikušo sviestu, pievieno eļļu, kad taukvielas uzkarsušas, liek cepties sīpolus un puravus, pēc 2-3 minūtēm pievieno bekonu, rozmarīnu, un turpina cept vēl 3-4 minūtes.
Paaugstina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem.
Atlikušās trīs olas liek bļodā, pievieno saldo krējumu, sakuļ. Tad pievieno pannas saturu, sieru, muskatriekstu, sāli, piparus. Visu samaisa un lej izceptajā pamatnē.
Liek krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Izņem un pirms griešanas gabaliņos, ļauj pīrāgam atpūsties aptuveni 5-7 minūtes.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.