40Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 bundža tvaicētu turku zirņu "Bonduelle" "Bonduelle" tvaicēti, rīvēti burkāni – trešdaļa bundžas0.5 TKmuskatrieksts1 sīpols1 citrons2 ķiploka daiviņas2 ĒKrīvmaize1 ĒKsojas mērce pēc garšassāls, pipari KARTUPEĻU BIEZENIM:4 kartupeļi50 mlpiens piciņa sviesta pēc garšassāls2 ĒKmagoņu sēklas
Pagatavošana
1
Turku zirņus sablendē.
2
Sīpolus un ķiplokus sagriež pēc iespējas smalkāk un pievieno turku zirņiem. Pievieno arī burkānus, citrona sulu, sojas mērci, rīvmaizi, muskatriekstu un visu rūpīgi samaisa. Ar rokām veido nelielas kotletītes, apvārta tās rīvmaizē un cep augu eļļā 5-7 minūtes no abām pusēm.
3
Sālītā ūdenī izvāra kartupeļus, pievieno sviestu un siltu pienu, kā arī magoņu sēkliņas un samīca biezenī.
Padoms: Lai biezenis sanāktu garšīgāks un pikantāks, gavēņa laikā parastā piena vietā var izmantot mandeļu pienu.
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemCepšanaVārīšanaBurkāniCitroniKartupeļiMagonesPiensRīvmaizeSojas mērceSviestsTurku zirņiĶiplokiDārzeņu ēdienividējiSīpoliGavēņa laika ēdieniMuskatriekstssals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit