Foto: Publicitātes foto
Šī recepte būs izcili piemērota dienām, kad nelietojat gaļu. Veģetāriešu dievinātie turku jeb aunazirņi dāvā veselu virkni B grupas vitamīnu, kā arī kalciju, magniju un fosforu. Tāpēc katrs šī ēdiena kumoss ir vērtīgs. Īpašu pārsteigumu sagādās kartupeļu biezenis, kas papildināts ar magoņu sēkliņām. Ja patīk tradicionāla "gaļas" virtuve, šis ēdiens jūs pārsteigs.
40Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 bundža tvaicētu turku zirņu "Bonduelle" "Bonduelle" tvaicēti, rīvēti burkāni – trešdaļa bundžas0.5 TKmuskatrieksts1 sīpols1 citrons2 ķiploka daiviņas2 ĒKrīvmaize1 ĒKsojas mērce pēc garšassāls, pipari KARTUPEĻU BIEZENIM:4 kartupeļi50 mlpiens piciņa sviesta pēc garšassāls2 ĒKmagoņu sēklas

Pagatavošana

1

Turku zirņus sablendē.

2

Sīpolus un ķiplokus sagriež pēc iespējas smalkāk un pievieno turku zirņiem. Pievieno arī burkānus, citrona sulu, sojas mērci, rīvmaizi, muskatriekstu un visu rūpīgi samaisa. Ar rokām veido nelielas kotletītes, apvārta tās rīvmaizē un cep augu eļļā 5-7 minūtes no abām pusēm.

3

Sālītā ūdenī izvāra kartupeļus, pievieno sviestu un siltu pienu, kā arī magoņu sēkliņas un samīca biezenī.

Padoms: Lai biezenis sanāktu garšīgāks un pikantāks, gavēņa laikā parastā piena vietā var izmantot mandeļu pienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!