Linda Tellgrena, www.lindasvirtuve.lv

Jūras velšu cienītāju delikatese – ātri pagatavojams ēdiens bez piena produktiem. Galvenais izvēlēties svaigas un kvalitatīvas mīdijas. Ja gaidāmi viesi, pasniedz spageti lielā traukā. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gspageti2 ĒKeļļa2 šalotes sīpols3 sakapātas ķiploka daiviņas400 mlkonservēti tomāti1 ĒKcukurs šķipsnasāls šķipsnačili pārslas160 mlsauss baltvīns2.4 kgsvaigas mīdijas (nomazgātas un iztīrītas) svaigi pētersīļi pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Pievieno tomātus, cukuru, šķipsnu sāls un čili pārslas. Ik pa laikam apmaisot, vāri 4–5 minūtes uz zemas uguns.

2

Kamēr vārās tomātu mērce, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Pievieno spageti un vāri 8 minūtes, līdz pasta ir al dente (gandrīz gatava). Nokās ūdeni.

3

Lielā katlā ielej 200 ml ūdens un baltvīnu. Ja katls mazāks, mīdijas vāri 2-3 piegājienos. Pievieno mīdijas. Vāri 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mīdijas atvērušās. Tās, kuras neatveras, izņem un ēdienam neizmanto.

4

Tomātu mērci pārlej spageti, pievieno mīdijas, pārkaisi ar pētersīļiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz siltus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!