8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
picas mīkla200 gspināti1 ĒKolīveļļa250 gsēnes2 ķiploka daiviņas200 grikota3 ĒKpiens12 salvijas lapiņas
Pagatavošana
1
Vispirms pagatavo mīklu pēc šīs receptes vai izmanto ātro picas mīklas maisījumu, ja tā ērtāk.
2
Kad mīkla sagādāta, noplaucē spinātus – tos saliek caurdurī un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc tam nokāš.
3
Pannā uzkarsē eļļu. Tajā saber sasmalcinātas sēnes un apcep pāris minūtes, līdz tās kļūst mīkstas. Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un visu apcep vēl kādu minūti. Kad sēnes apceptas, noņem pannu no plīts.
4
Uz cepešplātīm uzklāj cepamo papīru. Mīklu sadala uz pusēm, un izrullē divas plakanas picas pamatnes.
5
Sajauc rikotu ar pienu un brālīgi uzsmērē uz abām picas pamatnēm. Tad virsū liek apceptās sēnes, uzkaisa nokāstos spinātus un salvijas lapiņas.
6
Picas cepeškrāsnī cep 8–10 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un sagriež ēšanai.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemCepšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasOlīveļļaPiensRauga mīklaSalvijaSpinātiSēnesĶiplokiIkdienas maltīteiRikota
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit