pica pusdienas uzkodas vakariņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
picas mīkla200 gspināti1 ĒKolīveļļa250 gsēnes2 ķiploka daiviņas200 grikota3 ĒKpiens12 salvijas lapiņas

Pagatavošana

1

Vispirms pagatavo mīklu pēc šīs receptes vai izmanto ātro picas mīklas maisījumu, ja tā ērtāk.

2

Kad mīkla sagādāta, noplaucē spinātus – tos saliek caurdurī un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc tam nokāš.

3

Pannā uzkarsē eļļu. Tajā saber sasmalcinātas sēnes un apcep pāris minūtes, līdz tās kļūst mīkstas. Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un visu apcep vēl kādu minūti. Kad sēnes apceptas, noņem pannu no plīts.

4

Uz cepešplātīm uzklāj cepamo papīru. Mīklu sadala uz pusēm, un izrullē divas plakanas picas pamatnes.

5

Sajauc rikotu ar pienu un brālīgi uzsmērē uz abām picas pamatnēm. Tad virsū liek apceptās sēnes, uzkaisa nokāstos spinātus un salvijas lapiņas.

6

Picas cepeškrāsnī cep 8–10 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un sagriež ēšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!