Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā uzkarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas, viegli apcep smalki sagrieztu sīpolu un ķiplokus.
Puķkāpostus liek katlā ar sīpoliem un ķiplokiem un cep 2-3 minūtes.
Nolej ūdeni no pupiņām un noskalo tās. Atstāj 3 ēdamkarotes, pārējās pupiņas liek katlā.
Ielej 800 ml ūdens un uzliek katlam vāku. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno sāli un piparus. Turpina vārīt uz nelielas uguns 10-15 minūtes, līdz puķkāposti kļūst mīksti.
Kamēr gatavojas zupa, pagatavo kartupeļu čipsus: sagriež kartupeļus ļoti plānās šķēlītēs un apcep verdošā eļļā. Gatavus čipsus nožāvē, liekot tos uz papīra dvieļa.
Zupu sakuļ ar blenderi. Lej šķīvjos, pievienojiet iepriekš atliktās pupiņas un dekorē ar kartupeļu čipsiem un sasmalcinātiem pētersīļiem.
Starp citu, kartupeļu čipsus var pagatavot arī mikroviļņu krāsnī, saliekot šķēlītes uz cepampapīra, pārslakot ar eļļu un cepot maksimālajā jaudā 4-6 minūtes.