20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 bundža tvaicētu lēcu "Bonduelle"2 laša steiki60 gkaperi1 citrons3 diļļu zariņi1 šalotes sīpols3 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, pipari
Pagatavošana
1
Laša steikus sakarsētā pannā apcep no abām pusēm - 2 minūtes katru pusi. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Apcepto lasi liek karstumizturīgā traukā un ievieto līdz 180° sakarsētā cepeškrāsnī uz 7-10 minūtēm.
2
Sakarsē pannā eļļu un apcep tajā veselas, mizotas ķiploka daiviņas, līdz virtuvi piepilda ķiploka aromāts. Pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus. Kad tie ir gatavi, pievieno lēcas un sasmalcinātas dilles. Visu samaisa un izkarsē.
3
Pasniedzot liek lēcas ar sīpoliem un lasi uz šķīvja, pārkaisa ar kaperiem, dekorē ar citrona daiviņu un diļļu zariņu.
Padoms: servējot lasi, to novieto uz karstajām lēcām – tas ļaus ilgāk saglabāt ēdiena temperatūru.
Vakariņu idejasCitroniDillesKaperiLasisLēcasŠalotes sīpoliDārzeņu ēdieniZivju un jūras produktu ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit