5Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.koriandrs, bunte1 gab.pētersīļi, bunte1 gab.šalotes sīpols120 mlolīveļļa4 gab.ķiploki, daiviņas pēc garšasčili3.5 ĒKbaltvīna etiķis0.5 TKsāls
Pagatavošana
1
Ķiplokus un sīpolu nomizo. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek blenderī un samaļ, līdz iegūta viendabīgas konsistences masa, tad pakāpeniski pievieno eļļu un turpina malt, līdz iegūta sev tīkamas konsistences mērce.
2
Lej mērci nelielās burciņās, pārlej ar plānu eļļas kārtiņu un uzglabā ledusskapī.
3
Gatavojot mērci, droši var improvizēt, Šalotes sīpolu aizstājot ar sarkano vai balto sīpolu, mainot pētersīļu – koriandra attiecību, izmantojot svaigu vai kaltētu čili, vai pat nepievienojot to.
Ass un pikants ēdiensSvaigēšanaPasniegt atdzesētuKinzaPētersīļiČiliŠalotes sīpoliUzkodu mērcesCitas mērcesBaltvīna etiķis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit