Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolu sagriež ripiņās. Pastinakus nomizo un sagriež šķēlītēs. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež kubiņos.
Katliņā izkausē sviestu, pievieno sīpolu, pastinakus un ābolus. Uzliek vāku un sutina apmēram 10 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot.
Pēc tam katlā pielej buljonu un pievieno četras salvijas lapiņas. Zupu vāra 10 minūtes, līdz pastinaki ir pietiekami mīksti. Tad izņem salviju un zupu sablendē līdz krēmzupas konsistencei. Zupu vēlreiz uzsilda, pievieno saldo krējumu un garšvielas.
Paralēli uzkarsē eļļu pannā, pievienojot atlikušās salvijas lapiņas nelielās porcijās. Salviju apcep, izņem no pannas un notecina uz papīra dvieļa. Tajā pašā eļļā veikli apgrauzdē maizes šķēlītes.
Zupu salej bļodiņās, katrā ieliek divus grauzdiņus un garnē ar salvijas lapiņām.
Lai labi garšo!