krēmzupa grauzdiņi pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ātri pagatavojama un sildoša ābolu un pastinaku krēmzupa ar aromātisko salviju. Pasniedz ar grauzdiņiem, kas uzsildīti pannā.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
30 gsviests1 sīpols650 gpastinaki300 gāboli1.25 ldārzeņu buljons24 lapas salvija140 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari PASNIEGŠANAI:2 ĒKolīveļļa12 šķēlesgraudu maize

Pagatavošana

1

Sīpolu sagriež ripiņās. Pastinakus nomizo un sagriež šķēlītēs. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež kubiņos.

2

Katliņā izkausē sviestu, pievieno sīpolu, pastinakus un ābolus. Uzliek vāku un sutina apmēram 10 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot.

3

Pēc tam katlā pielej buljonu un pievieno četras salvijas lapiņas. Zupu vāra 10 minūtes, līdz pastinaki ir pietiekami mīksti. Tad izņem salviju un zupu sablendē līdz krēmzupas konsistencei. Zupu vēlreiz uzsilda, pievieno saldo krējumu un garšvielas.

4

Paralēli uzkarsē eļļu pannā, pievienojot atlikušās salvijas lapiņas nelielās porcijās. Salviju apcep, izņem no pannas un notecina uz papīra dvieļa. Tajā pašā eļļā veikli apgrauzdē maizes šķēlītes.

5

Zupu salej bļodiņās, katrā ieliek divus grauzdiņus un garnē ar salvijas lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!