Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bietes, kartupeļus un burkānus novāra ar visu mizu, nomizo, sarīvē un atdzesē ledusskapī. Lociņus sakapā.
Olas cieti novāra, noloba, sarīvē. Kaperus samaisa ar fetas sieru.
Ieteikums: kaperus var aizstāt ar ripiņās sagrieztām olīvām.
Ābolu nomizo, izņem serdi, sarīvē, pievieno citronu sulu un samaisa. Pēc pāris minūtēm nospiež ābolus un nolej lieko šķidrumu.
Bietes nospiež, nolej lieko šķidrumu.
Gatavo mērci – trauciņā samaisa majonēzi ar krējumu un sinepēm.
Uz darba virsmas izklāj pārtikas plēvi, taisnstūra formā izklāj bietes, pārkaisa ar sāli, pieblietē un nolīdzina ar karoti vai nazi (šāda darbība jāveic pēc katras nākamās kārtas uzklāšanas).
Virs bietēm liek plānu burkānu kārtu, pārslaka ar pusi mērces.
Tad liek kartupeļu kārtu, ābolu kārtu, pārslaka ar atlikušo mērci.
Liek olu kārtu, virs tās ar karotīti vienmērīgi pa visu laukumu izkārto fetas siera piciņas. Visu pārkaisa ar lociņiem.
No vienas malas kārtojumu uzmanīgi sāk tīt ruletes formā, neietinot iekšā plēvi (līdzīgi, kā ar paklājiņa palīdzību rullē suši). Pēc satīšanas ruleti ietin vēl vienā pārtikas plēves kārtā, lai tā nezaudē formu, un liek ledusskapī uz pāris stundām vai pat uz visu nakti.
Pirms pasniegšanas "kažoku" liek garenā traukā un uzmanīgi atbrīvo no plēves un izrotā pēc saviem ieskatiem.
Lai labi garšo!