Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ieliec laša filejas nelielā pannā, pārlej ar aukstu ūdeni. Pievieno lociņus, piparus, laima sulu un pieber sāli, tad uzvāra. Vāku neliek. Kad maisījums sāk burbuļot, apgriez filejas, tad noņem pannu no uguns un atstāj uz septiņām minūtēm.
Pēc tam izņem filejas no ūdens un atdzesē pilnībā, tas var ilgt aptuveni stundu. Gatavs lasis pēc atdzišanas būs mīksts un iekrāsosies koraļļu krāsā.
Kamēr lasis dziest, sāc gatavot salātus. Sagrauzdē ķirbju sēklas, uzberot tās uz sausas, smagas metāla paplātes. Tās sāks nedaudz "lēkāt", kļūs tumšākas un iegūs piesātinātāku garšu. Sēkliņas nav jāgrauzdē ilgi, tādēļ neatstāj pannu bez pieskatīšanas, ātri tās samaisi. Tad pārber vēsā pannā.
Kad laiks sajaukt salātus, ieber kressalātus lielā, seklā bļodā (vai sadali divās bļodās), apsmidzini ar ābolu sidra etiķi un samaisi. Pievieno lasi, kuram noņemta āda un kas sadalīts kumosa lieluma vai mazākos gabaliņos.
Sagriez avokado, izņem kauliņu, tad ar karoti liec mīkstumu uz laša un kressalātiem. Ja vēlies, vari arī sagriezt šķēlēs. Starp citu, ja ir saglabājusies pusīte avokado, tad var izmantot to, nemaz nav nepieciešams vesels, it īpaši tad, ja gatavo maltīti tikai vienam vai diviem cilvēkiem.
Salātus apslaki ar eļļu, apkaisi ar sāli un pārber pusi sagrauzdēto ķirbja sēkliņu. Naidželai patīk auksti spiesta britu rapšu eļļa, taču ja tāda nav pieejama, tad pareizāk būtu lietot labu "extra virgin" olīveļļu nevis vienkāršu augu eļļu. Uzmanīgi samaisa. Pārber ar atlikušajām ķirbja sēklām un ēd.
Skaties šovu "Vienkārši Naidžela" kanālā "Fox Life" no 15. janvāra svētdienās pulksten 12 un novērtē, kādus ēst gatavošanas knifiņus zina gardēde un pavārgrāmatu autore Naidžela Lāsone.