Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu liek bļodā, pievieno olu, rīvmaizi, krējumu, sāli un piparus. Sīpolu nomizo, sarīvē un pievieno maltajai gaļai. Samīca pastingru un vijīgu masu.
Ar samitrinātām rokām veido apaļas formas kotletes. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas apcep kotletes aptuveni 3 minūtes no katras puses.
Izņem bumbiņas no pannas, noliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Pannā, kurā tika ceptas gaļas bumbiņas, liek sviestu, izkausē, pievieno miltus, iemaisa un apbrūnina tos.
Pievieno un iemaisa verdošu buljonu, sāli, cukuru, citrona sulu un smalkās rīves sarīvētu citrona miziņu. Buletes liek mērcē un uzkarsē 3–4 minūtes. Nogriež uguni, pievieno ar krējumu samaisītu olas dzeltenumu un iemaisa, lai iebiezinātu mērci.
Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz.
Lai labi garšo!