30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 vistas filejas0.5 purava kāts2 gab.selerijas kāti2 ķiploku daiviņas2 burkāni300 gBriseles kāposti pēc garšassāls4 smaržīgie pipari2 lauru lapas1 TKcukurs
Pagatavošana
1
Vāra buljonu. Vistas fileju bez ādas sagriež gabaliņos, liek lielā katlā, pārlej ar 2–2,5 litriem ūdens. Šķidrumam ļauj sākt vārīties, tad nosmeļ putas.
2
Buljonam pievieno ripās sagrieztu puravu, gabaliņos sagrieztus seleriju kātus un sakapātas ķiploku daiviņas. Samazina plīts karstumu uz mērenu. Uzliek katlam vāku un vāra zupu aptuveni 10 minūtes.
3
Zupai pievieno ripiņās sagrieztus burkānus, Briseles kāpostus, sāli, piparus, lauru lapu, cukuru un turpina vārīt aptuveni 10 minūtes.
Padoms: Veikalā izvēlies neliela izmēra, cietas, gaiši zaļas Briseles kāpostu galviņas – jo mazākas kāpostgalvas, jo saldākas tās ir.
Labu apetīti!
Ēdieni bērniemBriseles kāpostiBurkāniLauru lapasSelerijasVistas filejaĶiplokiGaļas zupasIkdienas maltīteiSmaržīgie pipariPuravi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit