Foto: Publicitātes attēls
Bērnības garša vakariņu laikam – trusis ar dārzenīšiem. "Rimi" šefpavāram Normundam Baranovskim šis ēdiens saistās ar bērnību, kad to gatavojusi ome. Trusis tika gatavots tā sauktajā "pīlē", iepriekš apcepot ar garšaugiem, pievienojot ābolu sulu, mājas vīnu un saldo krējumu. Normunds recepti ir nedaudz uzlabojis, un nu tā garša sasniedz pilnību.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
truša gaļa50 mlolīveļļa1.5 ĒKkukurūzas ciete2 burkāni1 sīpols1 ĒKtomātu pasta120 mlsarkanvīns500 mlvistas vai dārzeņu buljons1 ķiploks50 gsviests50 gsālīts speķis

Pagatavošana

1

Čuguna katlā ielej nedaudz olīveļļas un apcep tajā sadalītu un kukurūzas cietē apviļātu truša gaļu. Kad gaļa iegūst zeltainu nokrāsu, samazina karstumu un katlā pievieno burkānus, ķiplokus un sīpolus.

2

Sautē un pievieno tomātu biezeni un vīnu. Kad tas sāk vārīties, pievieno sviestu, speķi un buljonu. Katlam liek virsū vāku un cep cepeškrāsnī 180 grādos 60–90 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!