90Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
VISTAI:4 vistas kājas5 ķiploka daiviņas3 ĒKolīveļļa0.5 citrona sula2 ĒKitāļu garšvielu maisījums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari DĀRZEŅIEM:200 gmazie burkāni250 gcukurzirņu pākstis (var būt saldētas)25 gsviests1 TKtimiāns pēc garšassāls1 glāzekarsts ūdens
Pagatavošana
1
Olīveļļu samaisa ar saspiestiem ķiplokiem, garšvielām, sāli un pipariem. Ar iegūto marinādi ierīvē vistu un atstāj uz 15 minūtēm. Tad liek vistu aptuveni 40 minūtes cepties 180° C karstā cepeškrāsnī.
2
Apmēram 20 minūtes pirms vistas cepšanās laika beigām sāk gatavot dārzeņus. Sakarsētā pannā izkausē sviestu, liek tajā burkānus, apmaisa, pārlej ar glāzi karsta ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes.
3
Pievieno cukurzirņus, sāli, timiānu, visu viegli apmaisa, uzliek vāku un cep vēl 5 minūtes. Izmantojot saldētus produktus, dārzeņu cepšanas laiku mazliet samazina. Vistu pasniedz kopā ar dārzeņiem.
Iesūtīja: recepti sagatavojusi uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar "Elvi"
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit