salāti pusdienas veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Kraukšķīgie pavasara salāti ar redīsiem, gurķiem un seleriju. Papildināti ar rūgteno rukolu un maigo kuskusu, bet asumiņam – sinepju mērcīte ar spirgtu laima sulu.
25Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gķirštomāti100 gkuskuss0.5 garais gurķis2 seleriju kāti100 gredīsi3 saujasrukola MĒRCEI:2 ĒKolīveļļa0.5 TKDižonas sinepes1 laima sula1 TKcukurs pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Kuskusu pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma. Ķirštomātus sagriež uz pusēm, gurķi un seleriju nelielos gabaliņos, bet redīsus šķēlītēs.

2

Uzbriedināto kuskusu liek salātu bļodā, pievieno sagrieztos dārzeņus un rukolu. Visu apmaisa.

3

Gatavo mērci – nelielā trauciņā samaisa olīveļļu, sinepes un laima sulu. Tad pievieno cukuru un sāli, kārtīgi samaisa.

4

Mērci pārlej salātiem, tos vēlreiz apmaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!