Silvija
Ļoti garda un viegla recepte, kā pagatavot salakas pikantā un sātīgā variantā. Zivtiņas iztīra, sacep uz pannas, bet pēc tam visu garšu burvību paveic majonēzes mērce ar ķiplokiem un dillēm.
150Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

iztīrītas salakas sakulta ola milti liesa majonēze mazliet ūdens pēc garšassāls ķiploka daiviņas dilles

Pagatavošana

1

Īpaši vienkārša recepte – salakas iztīra, uz pannas ātri apcep. To dara pa vienai minūtei no katras puses. Pirms tam katru zivtiņu apviļā miltos un sakultā olā.

2

Tad gatavo majonēzes mērci – ņem majonēzi, kura nav tik trekna, pievieno nedaudz ūdeni, sāli, labi daudz saspiestu ķiploku daiviņu un sakapātu diļļu.

3

Salakas izkārto slāņos bļodā, pārlej ar majonēzes mērci, tā, lai visas zivtiņas būtu apņemtas. Atstāj sasūkties divas stundas, tad pasniedz.

Iesūtīja: Silvija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!