Foto: Shutterstock
Tradicionālais vinegrets ar nedaudz eksotisku piesitienu, jo šoreiz iesakām kartupeļus aizstāt ar turku zirņiem un papildināt salātus ar kraukšķīgu papriku. Savukārt mērcei asumiņu piešķirs citronu sula un sinepes.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.vārītas bietes2 gab.vārīti burkāni0.5 paprika4 marinēti gurķi250 gkonservēti turku zirņi1 sīpols MĒRCEI:4 ĒKsaulespuķu eļļa2 ĒKcitronu sula1 TKsinepes pēc garšassāls1 TKcukurs

Pagatavošana

1

Bietes sagriež nelielos kubiņos (var izmantot arī marinētas bietes).

2

Gurķus, burkānus un papriku arī sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež gredzenos, pusapļos vai sakapā – kā labāk tīk.

3

Sagrieztajos dārzeņos iemaisa turku zirņus, kam noliets šķidrums.

4

Gatavo mērci, liekot visas sastāvdaļas burciņā un sakratot.

5

Lej mērci pāri salātiem, samaisa un, ja var nociesties, pagaida, lai mērce ievelkas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!