grieķu salāti ar mocarellu ēdiens
Foto: Shutterstock
Kad ārā spoži spīd saule, tad nepavisam negribas svīst virtuvē pie katliem un pannām. Salāti ir lielisks risinājums vieglai maltītei. Šoreiz iesakām izmēģināt ātri pagatavojamu versiju par grieķu salātiem, kur ierastais fetas siers ir aizstāts ar maigām mocarellas bumbiņām.
10Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 saujassalātlapu maisījums10 "Kalamata" olīvas2 tomāti1 saujasvaigs baziliks8 mocarellas bumbiņas (mazās) MĒRCEI:2 ĒKolīveļļa2 ĒKcitronu sula pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 šķipsnacukurs

Pagatavošana

1

Salātlapu maisījumu noskalo, nosausina ar papīra dvieli, liek bļodā. Pievieno nesasmalcinātas bazilika lapiņas.

2

Tomātus sagriež gabaliņos, pievieno salātiem. Olīvas un mocarellu pievieno salātiem, iepriekš nolejot lieko šķidrumu.
Padoms: vari izmantot salātu pagatavošanai arī lielās mocarellas bumbas, saplēšot tās strēmelītēs.

3

Gatavo mērci. Aizvākojamā burciņā liek visas sastāvdaļas un sakrata, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

4

Pārlej salātus ar mērci un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!