10Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 saujassalātlapu maisījums10 "Kalamata" olīvas2 tomāti1 saujasvaigs baziliks8 mocarellas bumbiņas (mazās) MĒRCEI:2 ĒKolīveļļa2 ĒKcitronu sula pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 šķipsnacukurs
Pagatavošana
1
Salātlapu maisījumu noskalo, nosausina ar papīra dvieli, liek bļodā. Pievieno nesasmalcinātas bazilika lapiņas.
2
Tomātus sagriež gabaliņos, pievieno salātiem. Olīvas un mocarellu pievieno salātiem, iepriekš nolejot lieko šķidrumu.
Padoms: vari izmantot salātu pagatavošanai arī lielās mocarellas bumbas, saplēšot tās strēmelītēs.
3
Gatavo mērci. Aizvākojamā burciņā liek visas sastāvdaļas un sakrata, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.
4
Pārlej salātus ar mērci un pasniedz.
Lai labi garšo!
Mazkaloriju ēdieniĒdieni veģetāriešiemGrieķu nacionālā virtuveBaziliksCukursLapu salātiMelnie pipariMocarellaOlīveļļaTomātiDārzeņu salātiGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiCitronu sulaViegla vasaras maltīteBez termiskas apstrādesOlīvassals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit