Kūkas pagatavošanas laiks: 1 stunda.
Kūka būs gatava ēšanai pēc vienas dienas, bet nepacietīgākie varēs to ēst jau uzreiz.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kūkas sagatavošana jāsāk ar pildījumu, jo sēklām nepieciešams nedaudz piebriest. Kokosriekstu pienu ielej bļodā, samaisa viendabīgā masā (lai maisīšana būtu vienkāršāka, var izmantot rokas blenderi), tam pievieno cukuru un sēklas (magoņu un sezama), ko ar karoti iemaisa kokosriekstu pienā.
Pagatavo olu aizvietotāju, maltām linsēklām pievienojot ūdeni tā, lai veidojas vidēji bieza masa (uz 2 ĒK maltu linsēklu es parasti pievienoju aptuveni 6-8 ĒK ūdens). Atstāj piebriest. Kad linsēklas būs piebriedušas, tās veidos līmīgu masu.
Izkausē margarīnu. To var darīt gan katliņā, gan bļodā, gan karstā ūdens peldē, gan bez tās – kā ērtāk.
Izkausētajam margarīnam pievieno melno šokolādi.
Izkausē melno šokolādi, pievieno kakao, cukuru, vanilīna cukuru, cepamo pulveri un samaisa viendabīgā masā.
Masai pievieno uzbriedušās linsēklas un miltus.
Masai pievieno tik daudz miltu, lai tā būtu viegli veidojama.
Iegūto mīklu ieklāj kūkas formā, sadursta ar dakšiņu (lai tā izceptos viendabīgi) un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādu temperatūrā 20 minūtes. Kad pamatne izcepusies, to atdzesē aptuveni 10-20 minūtes.
Kamēr pamatne dziest, katliņā vai bļodā ieber želatīnu (ja vēlas, lai kūka ir vegāna, aizstāj želatīnu ar tādu pašu daudzumu agaragara pulvera), pievieno tam ūdeni un uzbriedina.
Kamēr želatīns briest, pagatavo pildījumu. Kokosriekstu piena un sēklu masai pievieno ābolu biezeni, rūpīgi samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Izkausē uzbriedušo želatīnu un pievieno pildījuma masai. NB! Kausējot želatīnu, to nedrīkst uzvārīt, citādi tas savas funkcijas nepildīs un iegūtā masa nesacietēs.
Iegūto masu ielej formā virs gatavās pamatnes, liek ledusskapī atdzist un sacietēt.
Kamēr pildījums dziest un cietē, pagatavo virskārtu. Bļodā ieber zemenes, pievieno cukuru un sablendē viendabīgā masā.
Uzbriedina želatīnu (ja vēlas, lai kūka ir vegāna, izmanto tādu pašu daudzumu agaragara pulvera). Uzbriedušo želatīnu izkausē un pievieno sablendētajām zemenēm tikai tad, gan kūkas pildījums ir sacietējis un uz tā iespējams uzliet kūkas virskārtu. Kad visi iepriekš minētie nosacījumi izpildīti, kūkai uzlej virskārtu, liek ledusskapī atdzist un sacietēt. Notur ledusskapī aptuveni dienu, lai kūka savelkas.
Lūk, rezultāts! Lai labi garšo!
Iesūtījusi: Līva