Mārcis Puriņš
Lai gatavotu tartaru, gaļai jābūt izcilai, svaigai un kvalitatīvai, bet bez sīpoliem tajā neiztikt. Recepti Sīpolu ceļa konkursam atsūtījis Mārcis Puriņš.
130Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
liellopa muguras fileja MARINĀDEI(uz 100 g gaļas):4 ĒKsojas mērce4 ĒKVorčesteras mērce1 ķiploka daiviņa3 ĒKeļļa PASNIEGŠANAI:1 paipalas ola2 ĒKmarinēti kaperi sīpols pēc garšassāls, pipari, svaigi zaļumi

Pagatavošana

1

Liellopa muguras filejas gaļu, kas iepriekš aptuveni 2 stundas noturēta ķiploku, sojas un Vorčesteras marinādē, smalki sakapā.

2

Ņem gaļas piciņu (apmēram 100 g) un ar rokām veido kotletei līdzīgu formu.

3

Uz gaļas liek saspaidītus marinētus kaperus, virs kaperiem – smalki sakapātus sīpolus.

4

Ar pirkstu iespiež gaļas masā nelielu bedrīti, kurā iesit jēlu paipalas olu.

5

Pārkaisa ar sāli, pipariem un svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!