Mārcis Puriņš
Ja mājās ir pašiem sava gaļas žāvētava, tad noteikti laiku pa laikam jāpagatavo žāvēta vista ar sīpoliem. Recepte, ko sagatavojis Mārcis Puriņš, piedalās konkursā "Sīpolu ceļš".
900Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 vesela vista500 mlūdens5 lieli sīpoli100 gdilles5 ĒKsāls70 mlgalda etiķis0.5 ķiploks

Pagatavošana

1

Visas marinādes sastāvdaļas sajauc un kārtīgi apmaisa.

2

Veselu vistu atgriež, iemērc marinādē un atstāj uz 12 stundām.

3

Liekot gaļu žāvētavā, vistas mugurai (ādas pusei) jābūt uz leju. Pāri liek visus sīpolus.

4

Žāvē aptuveni 2-3 stundas, laiku pa laikam aplejot ar marinādes šķidrumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!