Foto: Privātais arhīvs
"Tradicionāli tartars tiek gatavots no liellopa filejas, bet, tā kā vīrs ir mednieks, mūsmājās cieņā ir brieža filejas tartars, kura garša uzlabota ar dobē lekni saaugušiem, aromātiskiem diļļu ziediem un jaunajiem sīpoliem. Šī ir arī lieliska iespēja likt lietā no omes mantoto gaļas mašīnu, aiztaupot laikietilpīgo gaļas kapāšanas procesu," tā savu vienkāršotā tartara recepti Sīpolu ceļa konkursam piesaka Marta.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gbrieža fileja0.25 baltais sīpols2 ĒKkaperi2 diļļu ziedi2 ĒKVusteras mērce pēc garšasTobasco1 ĒKolīveļļa pēc garšasjūras sāls

Pagatavošana

1

Brieža fileju izmaļ caur omes gaļas maļamo mašīnu, izmantojot sietiņu ar lielāka izmēra caurumiņiem.

2

Kaperus un baltos sīpolus (jo tie ir saldāki un maigāki) sīki sakapā, pievieno gaļai. Atdala diļļu ziediņus bez kātiem, sasmalcina un pievieno gaļai

3

Tad pievieno abas mērces, sāli, olīveļļu un visu kārtīgi samaisa. Iegūst ārkārtīgi aromātisku masu, kas smaržo tik apetītlīgi, ka to gribas tāpat vien ķeksēt ar dakšiņu.

4

Labāk tomēr paciesties un baudīt šo delikatesi, uzziestu uz siltas grauzdētas maizes šķēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!