Mani savā ziņā vienmēr ir fascinējuši omīšu ēdieni. Un viens no tādiem ir ķilavmaizītes ar olu. Protams, nopirkt gatavas ķilavas var ikviens, taču ne visi spēj pagatavot gardas sālītas ķilaviņas paši. Tad nu vēl viena omīšrecepte arī manā blogā.
720Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
250 gsvaigas brētliņas ĒKrupjā sāls1 TKcukurs (bez kaudzītes) šķipsnasvaigi malti melnie pipari7 melno piparu graudi7 balto piparu graudi2 Jamaikas (smaržīgie) pipari1 TKkoriandrs2 lauru lapas PASNIEGŠANAI: rupjmaize sviests Balticovo olas (var arī vairāk)
Pagatavošana
1
Visas garšvielas sajauc kopā, vēlams, lai tās ir smalkas. Piparus var arī pievienot kafijas dzirnaviņās samaltus.
2
Traukā kārto zivis vienā kārtā, pārkaisa ar maisījumu. Nākamā kārtā atkal zivis un tad atkal garšvielas.
3
Liek šķīvīti pa virsu bļodai, uz šķīvīša liek nelielu slogu. Visu liek ledusskapī.
4
Nākamajā dienā tās jau būs ēdamas. Atliek vien pārgriezt vēderus uz pusēm, nogriezt galvas un iztīrīt no asakām.
Lieliski garšos kopā ar rupjmaizi, sviestu un, protams, olām.
SālīšanaMarinēšanaZivju un jūras produktu uzkodasBrētliņasCukursKinzaLauru lapasMelnie pipariRupjmaizeSviestsviegliPasniegt nākamajā dienāBalticovo brīvo vistu olas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit