5Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
180 gmīksts sviests TKsāls pēc garšasmalti melnie pipari1 TKcitronu sula1 šķipsnacukurs2 ķiploka daiviņas10 bazilika lapas
Pagatavošana
1
Tomātus noblanšē, noņem miziņu. Ķiplokus nomizo.
2
Tomātus un pārējās sastāvdaļas, izņemot sviestu, ar rokas blendera palīdzību vai virtuves kombainā sasmalcina līdz viendabīgai masai.
3
Tad pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un puto, līdz sviests ir vienmērīgi samaisīts ar pārējām sastāvdaļām.
4
Tomātu sviestu liek bļodiņā un pārklāj ar pārtikas plēvi. No iegūtās masas var izveidot arī rullīti un ietīt to pergamenta papīrā vai pārtikas plēvē. Sviestu liek ledusskapī kārtīgi atdzist.
Vislabāk sviestu izmantot tūlītējai apēšanai, bet, ietītu pārtikas plēvē, to var uzglabāt ledusskapī un izmantot nedēļas laikā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit