Foto: DELFI
Šo sātīgo ēdienu vari gatavot arī bez gaļas, jo arī veģetārajā versijā grūbu sautējums būs gana gards.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 ggrūbas2 sīpoli1 baklažāns400 gkonservēti tomāti saujapētersīļu zaļumi5 šķēleskūpināta gaļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Grūbas iepriekšējā vakarā kārtīgi noskalo (es tās parasti skaloju vismaz trīs reizes) un pārlej ar aukstu ūdeni. Ja grib grūbas gatavot uzreiz, tad, kad tās noskalotas, pārlej ar ūdeni un vāra, pievienojot pustējkaroti sodas, lai grūbas būtu gatavas ātrāk.

2

Kamēr grūbas vārās, pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus (es tos parasti griežu lielās šķēlēs, kā ābolus). Kad sīpoli apcepušies, pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, pēc tam arī kubiņos sagrieztus baklažānus un cep, līdz pannas saturs ir apbrūninājies.

3

Tad pievieno sakapātus tomātus ar sulu un ļauj visam kārtīgi pasautēties. Beigās pievieno sakapātus pētersīļus, sāli, piparus, pasautē vēl divas minūtes un visu iemaisa gatavajās grūbās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!