8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
300 ggrūbas2 sīpoli1 baklažāns400 gkonservēti tomāti saujapētersīļu zaļumi5 šķēleskūpināta gaļa pēc garšassāls pēc garšaspipari
Pagatavošana
1
Grūbas iepriekšējā vakarā kārtīgi noskalo (es tās parasti skaloju vismaz trīs reizes) un pārlej ar aukstu ūdeni. Ja grib grūbas gatavot uzreiz, tad, kad tās noskalotas, pārlej ar ūdeni un vāra, pievienojot pustējkaroti sodas, lai grūbas būtu gatavas ātrāk.
2
Kamēr grūbas vārās, pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus (es tos parasti griežu lielās šķēlēs, kā ābolus). Kad sīpoli apcepušies, pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, pēc tam arī kubiņos sagrieztus baklažānus un cep, līdz pannas saturs ir apbrūninājies.
3
Tad pievieno sakapātus tomātus ar sulu un ļauj visam kārtīgi pasautēties. Beigās pievieno sakapātus pētersīļus, sāli, piparus, pasautē vēl divas minūtes un visu iemaisa gatavajās grūbās.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBaklažāniGrūbasKūpināta gaļaPipariPētersīļiGaļas ēdieniviegliSīpoliIkdienas maltīteiKonservēti tomātiLatviešu nacionālā virtuvesalsPutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit