Foto: Publicitātes foto
Šis rudenīgais sautējums, ko iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis, ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs sasildīties vēsajos rudens vakaros.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gbrieža gaļa7 kadiķogas2 rozmarīna zariņi4 šalotes sīpoli4 vidēji lieli burkāni2 ĒKtomātu pasta400 mlsalds sarkanvīns vai portvīns200 mlbuljons1 ķiploks3 ĒKeļļa

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas.
Padoms: ja brieža gaļa tev nav pieejama, izmanto liellopa gaļu

2

Apcep pannā gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.

3

Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.

4

Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā).

5

Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.

Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!