10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
800 gbrieža gaļa7 kadiķogas2 rozmarīna zariņi4 šalotes sīpoli4 vidēji lieli burkāni2 ĒKtomātu pasta400 mlsalds sarkanvīns vai portvīns200 mlbuljons1 ķiploks3 ĒKeļļa
Pagatavošana
1
Gaļu sagriež vēlama izmēra gabalos un sagatavo visas sastāvdaļas.
Padoms: ja brieža gaļa tev nav pieejama, izmanto liellopa gaļu
2
Apcep pannā gaļu, līdz tā kļūst brūna, pieliek sīpolus un burkānus un viegli apcep.
3
Atsevišķā katliņā pāris minūtes silda vīnu, lai iztvaiko alkohols. Vīnam pievieno tomātu pastu, buljonu, garšvielas – kadiķogas un rozmarīnu.
4
Vīnu ar garšvielām pievieno gaļai un nosedz trauku (vislabāk gatavot čuguna vai cepeša katlā).
5
Liek katlu cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 170 grādiem, turpina gatavot vēl pusotru līdz divas stundas.
Ieteikums: aptuveni 20 minūtes pirms izņemšanas pēc izvēles var pievienot kartupeļus un zirnīšus. Pasniedz kā sautējumu vai kā mērci – kopā ar rīsiem vai kartupeļu biezputru.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasBrieža gaļaBuljonsMedījuma gaļaKadiķogasRozmarīnsSarkanvīnsTomātu pastaŠalotes sīpoliGaļas ēdieniMedījuma gaļas ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit