Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz lēnas uguns liek vārīties buljonu, kopā ar timiāna zariņu.
Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, tos viegli apcep lielā pannā, pievienojot 20 gramus sviesta.
Apceptajiem dārzeņiem pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi, visu cep vēl apmēram 7 minūtes, līdz ķirbis sāk palikt mīksts.
Pievieno masai atlikušo sviestu, pagaida, līdz tas izkūst, un dārzeņiem liek klāt pērļu grūbas. Visu cep apmēram 1 minūti, pastāvīgi maisot.
Masai, lēnām maisot, pa 1-2 kausiņiem, pievieno visu uzvārīto buljonu. Turpina masu maisīt apmēram 15-20 minūtes, līdz grūbas ir gatavas.
Kamēr gatavojas grūbas, atsevišķā pannā apcep bekonu, līdz tas kļūst nedaudz kraukšķīgs. Apcepto bekonu sagriež mazos gabaliņos.
Grūbu un dārzeņu masai gatavošanas beigās pievieno saldo krējumu, sāli un muskatriekstu, vēl nedaudz pakarsē, līdz gruboto iegūst vēlamo konsistenci.
Pasniedz, rotājot ar bekona gabaliņiem un gorgonzolas sieru.
Lai labi garšo!