7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
5 lūdens1 kggrūbas300 gšķeltie zirņi pēc garšassāls200 gsīpoli500 gžāvēta cūkgaļas krūtiņa sviests pasniegšanai
Pagatavošana
1
Lej katlā ūdeni un vāra. Kad ūdens burbuļo, ieber iepriekš noskalotas, grūbas, noputo, pieber sāli un uz lēnas uguns vāra apmēram stundu.
2
Tad pieber šķeltos zirņus, atkal stundu vāra uz ļoti lēnas uguns. Jārauga, lai putru nepierauj pie katla dibena, tādēļ, pa laikam apmaisa virumu, domājot labas domas.
3
Kad putra uzbriedusi, ir laiks pievienot "cymusu". To gatavo, pannā apcepot nomizotus, sasmalcinātus sīpolus un kubiņos sagrieztu žāvētu cūkgaļas krūtiņu. Kad "cymuss" iemaisīts putrā, izslēdz uguni zem katla.
4
Viss kopā lai zem vāka "draudzējas" vēl apmēram stundu, tad "pancaku ar cymusu" var likt galdā, pievienojot sviestu.
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesCepšanaVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCūkgaļas krūtiņaGrūbasSviestsŠķeltie zirņiŪdensviegliSīpoliMārtiņdienas cienastsIkdienas maltīteiLatviešu nacionālā virtuvesalsDagdaTradicionālā latviešu virtuvePutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit