Sastāvdaļas
Pagatavošana
Salauž gabaliņos tumšo šokolādi, liek katliņā kopā ar sviestu un kausē uz nelielas liesmas. Ja ir bažas šādi kausēt šokolādi, tad to droši var darī arī ūdens peldē. Izkausēto masu liek malā, lai tā nedaudz atdziest.
Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru.
Kad šokolāde nedaudz padzisusi, tai pievieno skābo krējumu un iemaisa. Pievieno iepriekš saputotajai olu masai un visu samaisa.
Masai pievieno caur sietu izsijātus miltus un visu ar mikseri saputo.
Šokolādes masu lej cepešformā un cep iekriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 līdz 170 grādu temperatūrā vismaz 35 minūtes. Pēc tam izcepto šokolādes biskvītu atdzesē. Nesatraucies, ja biskvīts liksies mīksts un ne tik biezs – tas vēlāk kļūs stingrāks.
Gatavo kūkas krēmu – krēmsieru un krējumu samaisa ar pūdercukuru. Pievieno izspiestu citrona un mandarīnu sulu.
Gatavo mandarīnu filejas – nomizo mandarīnus, tad izloba tos daiviņās un ar naža palīdzību atbrīvo mandarīnu daiviņas no plānajām miziņām un sēkliņām. Mandarīnu filejas prasīs nedaudz pacietības, bet, ja nav vēlmes knibināties ap daiviņām, tad vienmēr var iet vieglāko ceļu – kūku izrotāt ar nelobītām daiviņām, taču šādi izskatīsies košāks noformējums.
Atdzisušajam šokolādes biskvītam virsū smērē krēmsiera krēmu, bet pēc tam to izrotā ar mandarīnu filejām un granātābola sēkliņām.
Lai labi garšo!