Jolo virtuve - 74
Foto: Privātais arhīvs
"Šī medus kūka sanāk ļoti mitra un sulīga, jo biskvīta kārtiņas ir ļoti plānas. Recepti kādu laiku atpakaļ noskatīju internetā, un, kopš to izmēģināju, medus kūku cepu tikai šādā veidā," recepti iesaka Evita Sitnika.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 olas3 ĒKbrūnais cukurs1 TKdzeramā soda8 ĒKšķidrs medus (120 ml)8.5 ĒKmilti (215 g) KRĒMAM:600 ml30% skābs krējums5 ĒKcukurs3.5 ĒKcitronu sula

Pagatavošana

1

Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un medu. Miltos iejauc sodu un samaisa. Sauso masu iejauc mitrajā un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Tai ir jābūt ķēpīgai, lejamai.

2

Sagatavo cepampapīru, atzīmējot uz tā apli vidēja šķīvja lielumā, liekot to uz plāts. Lej mīklu uz papīra un cep 180° grādos, kamēr biskvīts brūns – aptuveni 4 minūtes. No norādītā produktu daudzuma sanāks sešas biskvīta ripas.
Padoms: vari cepamo papīru klāt apaļajā kūkas veidnē.

3

Gatavo krēmu, ar mikserī sakuļot visas sastāvdaļas.

4

Katru plāksni pārziež ar krēmu.
Padoms: kādā kārtā var ieziest skābu ievārījumu, piemēram, upeņu, plūmju vai dzērveņu.

5

Kūku liek uz nakti ledusskapī, lai krēms kā nākas iesūktos biskvītā, kūka kļūtu mitra, poraina un sulīga.

6

Dekorē pēc saviem ieskatiem.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!