Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Sīpolus nomizo, sagriež pusmēnešos, liek uz cepamās plāts, pārslaka ar pusi eļļas un cep krāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
Salmiņos sagrieztu šķiņķi liek virs sīpoliem un cep vēl 10 minūtes.
Tad virs šķiņķa liek salmiņos sagrieztu gurķi un cep krāsnī vēl 10 minūtes.
Virs gurķiem liek salmiņos sagrieztus vārītos kartupeļus, pārkaisa ar sāli, pipariem un cep 15 minūtes.
Kad sacepuma virskārta kļuvusi zeltaina, tam pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un visu samaisa.
Gatavo mērci. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu, liek uz plīts cepties samalcinātas sēnes, pēc pāris minūtēm pievieno sāli, saldo krējumu un karsē vēl 2 minūtes.
Sagatavoto sacepumu no plāts pa porcijām liek četros māla podiņos, pārlej ar sēņu mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru.
Podiņus šauj krāsnī uz 5-7 minūtēm, līdz siers ir izkusis. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.
Lai labi garšo!