Foto: Publicitātes attēli
"Podiņā gatavots ēdiens ir aromātisks un sulīgs, turklāt ilgāk saglabājas silts. Gatavot māla podiņos ir arī parocīgi, jo katrs var kombinēt sastāvdaļas, atbilstoši savai gaumei. Apšuciema kafejnīcā "Apsīte" nobaudāmais podiņš ar dārza un meža veltēm ir raksturīgs latviešu virtuvei un jau daudzus gadus iecienīts šajā zvejniekciemā," Tukuma Tūrisma informācijas centrs piedāvā Engures novadam raksturīgu recepti.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gsīpoli400 gkūpināts šķiņķis200 gmarinēti gurķi1 kgvārīti kartupeļi150 geļļa35 gķiploki250 ggailenes vai citas sēnes250 mlsaldais krējums pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšassāls125 gsiers kapāti zaļumi

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Sīpolus nomizo, sagriež pusmēnešos, liek uz cepamās plāts, pārslaka ar pusi eļļas un cep krāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.

3

Salmiņos sagrieztu šķiņķi liek virs sīpoliem un cep vēl 10 minūtes.

4

Tad virs šķiņķa liek salmiņos sagrieztu gurķi un cep krāsnī vēl 10 minūtes.

5

Virs gurķiem liek salmiņos sagrieztus vārītos kartupeļus, pārkaisa ar sāli, pipariem un cep 15 minūtes.

6

Kad sacepuma virskārta kļuvusi zeltaina, tam pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un visu samaisa.

7

Gatavo mērci. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu, liek uz plīts cepties samalcinātas sēnes, pēc pāris minūtēm pievieno sāli, saldo krējumu un karsē vēl 2 minūtes.

8

Sagatavoto sacepumu no plāts pa porcijām liek četros māla podiņos, pārlej ar sēņu mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru.

9

Podiņus šauj krāsnī uz 5-7 minūtēm, līdz siers ir izkusis. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!