Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas filejas sagriež gabaliņos. Burkānu nomizo, sagriež ripiņās. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Rīsus un lēcas noskalo zem auksta ūdens strūklas. Lociņus sīki sakapā.
Katlā ar biezām sieniņām uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, apmaisa un cep 2-3 minūtes, tad pievieno ķiplokus, burkānus un turpina cept vēl 1 minūti. Pievieno rīsus, lēcas un maisot cep vēl minūti.
Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus, visu pārlej ar iepriekš tējkannā uzvārītu ūdeni. Katlam uzliek vāku un uz nelielas liesmas vāra zupu 20 minūtes.
Pirms pasniegšanas iemaisa lociņus un kausēto sieru.
Padoms: ja rīsi pēc pāris stundām ir piebrieduši un zupa kļuvusi pārāk bieza, atšķaidi to līdz vēlamajai konsistencei, pievienojot buljonu un uzvārot zupu, līdz tā "uzmet burbuli".
Lai labi garšo!