salātu mērce
Foto: Shutterstock
Amerikā "ranch" mērce ir ārkārtīgi iecienīta, tādēļ nopērkama daudz un dažādās variācijās. Šo gardo un vienkārši pagatavojamo mērci var baudīt gan ar svaigiem dārzeņiem, gan izmantot salātu aizdaram vai kā piedevu pie gaļas, zivju, kartupeļu vai makaronu ēdieniem.
5Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

120 gmajonēze120 gskābs krējums120 gpaniņas0.75 TKkaltētas dilles0.5 TKkaltēti pētersīļi0.5 TKķiploku pulveris0.25 TKjūras sāls1 šķipsnamalti melnie pipari3 ĒKcitronu sula4 lociņi0.33 TKcukurs

Pagatavošana

1

Lociņus ļoti smalki sakapā. Izspiež citronu sulu. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa viendabīgā masā. Atdzesē ledusskapī un pasniedz.

2

Padoms: kaltētu zaļumu vietā var izmantot svaigus, ķiploku pulveri aizstāt ar svaigu ķiploku, citronu sulu – ar baltvīna etiķi, bet lociņus – ar sīki sakapātu balto vai Šalotes sīpolu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!