Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tunča konserviem nolej šķidrumu (labāk izmantot konservētu tunci gabaliņos). Mango nomizo, sīki sakapā. To, kā veikli nomizot mango, stāstījām šajā rakstā.
Gatavo salsu, sekojot šīs receptes norādījumiem. Salsa ir īpaši meksikāņu virtuvei raksturīga piedeva no sīki sakapātiem dārzeņiem, zaļumiem un laima sulas, kas ievērojama ar to, ka tajā labi jūtamas visas pievienotās sastāvdaļas. Nedaudz sīki sakapāta mango iesakām pievienot arī dārzeņu salsai, lai radītu vēl bagātīgāku garšu buķeti.
Gatavo rīsus. Ber tos nelielā katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, samazina liesmu, katliņam uzliek vāku un, necilājot to, tvaicē rīsus 12 minūtes. Tad nogriež liesmu, pievieno sāli, cukuru, etiķi un samaisa. Rīsus pārber bļodā, lai tie ātrāk atdzistu.
Kad rīsi atdzisuši, izmantojot konditorejas gredzenu vai citu piemērotu ietvaru, uz šķīvja veido kārtojumu: apakšā liek rīsus, virs tiem tunča kārtu, tad salsu, nobeigumā kārtojumu papildina ar mango gabaliņiem, pārkaisa ar sezama sēkliņām un pārslaka ar balzamiko krēmu.
Uzmanīgi noņem konditorejas gredzenu un pasniedz ēdienu.
Lai labi garšo!