Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ķiplokus un sīpolus nomizo, sīki sasmalcina. Tomātus sablendē vai saspaida ar dakšu, lai mērcē ir jūtami tomātu gabaliņi. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu.
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un cep, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno ķiplokus un cep vēl 1-2 minūtes. Pievieno tomātus, piparus, cukuru, citrona miziņu un sulu, maisot karsē mērci vēl 5 minūtes, līdz tā nedaudz sabiezē.
Nolobītas garneles liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar fetas siera gabaliņiem un timiāna lapiņām.
Padoms: garneļu čaulas un galvas nemet ārā, jo no tām var pavisam vienkārši pagatavot gardu buljonu. Padomu, kā to paveikt, atradīsi te.
Liek trauku krāsnī uz aptuveni 8-10 minūtēm, līdz siers izkusis un garneles izkarsušas un kļuvušas maigi rozīgas.
Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.
Lai labi garšo!