Foto: Privātais arhīvs
Gaļa nav vienīgā izvēle sātīgai ēdienreizei. Konservēti zirņi kombinācijā ar avokado gabaliņiem vienā mirklī pārvērtīs vieglos, pavasarīgos dārzeņu salātus par pilnvērtīgu maltīti. Piecu minūšu laikā pagatavojamu salātu recepti iesaka Jānis Ozoliņš.
5Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 bundža turku zirņu1 avokado1 gurķis1 paprika6 ķirštomāti1 neliels sarkanais sīpols pēc garšaspētersīļu zaļumi MĒRCEI:3 ĒKolīveļļa2 ĒKcitronu sula1 TKsarkanvīna etiķis pēc garšassāls šķipsnamalti melnie pipari šķipsnamalts kumins

Pagatavošana

1

Turku zirņiem nolej šķidrumu. Avokado nomizo, sagriež gabaliņos. Paprikai izņem sēklotni un sagriež mīkstumu gabaliņos. Gurķi nomizo, izņem sēklas, sagriež šķēlītēs. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Pētersīļus sakapā. Sīpolu nomizo, sasmalcina. Visas sastāvdaļas liek bļodā.

2

Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā un sakrata.

3

Pārlej mērci salātiem un samaisa.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!