Foto: DELFI
Nav noslēpums, ka tieši garšīga mērce ir viena no svarīgākajām sastāvdaļām, gatavojot picu. Ja līdz šim izlīdzējies vien ar veikalā nopērkamo produkciju, uzskatot, ka gatavot mērci mājās ir pārāk laikietilpīgi un sarežģīti, tad, ļoti iespējams, šī vienkāršās picas mērces recepte liks tev mainīt savu viedokli.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 ĒKolīveļļa3 ķiploka daiviņas0.5 sīpols1 selerijas kāts800 mlkonservēti tomāti1 TKsāls1 TKcukurs1 TKoregano0.33 TKmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Selerijas kātu sagriež gabaliņos. Tomātus sablendē.

2

Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un selerijas, pēc 2-3 minūtēm pievieno ķiplokus un cep vēl minūti. Pievieno tomātus, sāli, piparus, cukuru un oregano. Ja tev patīk pikantākas garšas, vari pievienot katliņa saturam arī kādu ēdamkaroti sarkanvīna vai baltvīna etiķa.

3

Visu apmaisa un uz nelielas liesmas karsē aptuveni 15-20 minūtes. Gatavo mērci izmanto pēc nepieciešamības – gan kā pamatu picai, gan kā piedevu pastas ēdieniem vai gaļas bumbiņu sautēšanai.

4

Atdzesētu un ielietu aizvākojamā stikla burciņā, mērci var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!