20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 ĒKolīveļļa3 ķiploka daiviņas0.5 sīpols1 selerijas kāts800 mlkonservēti tomāti1 TKsāls1 TKcukurs1 TKoregano0.33 TKmalti melnie pipari
Pagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Selerijas kātu sagriež gabaliņos. Tomātus sablendē.
2
Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un selerijas, pēc 2-3 minūtēm pievieno ķiplokus un cep vēl minūti. Pievieno tomātus, sāli, piparus, cukuru un oregano. Ja tev patīk pikantākas garšas, vari pievienot katliņa saturam arī kādu ēdamkaroti sarkanvīna vai baltvīna etiķa.
3
Visu apmaisa un uz nelielas liesmas karsē aptuveni 15-20 minūtes. Gatavo mērci izmanto pēc nepieciešamības – gan kā pamatu picai, gan kā piedevu pastas ēdieniem vai gaļas bumbiņu sautēšanai.
4
Atdzesētu un ielietu aizvākojamā stikla burciņā, mērci var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu.
Lai labi garšo!
Ēdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemPipariSelerijasUzkodu mērcesKarstās mērcesItāļu nacionālā virtuveGavēņa laika ēdieniKonservēti tomāti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit