Foto: Publicitātes foto
Ledusskapī pēc svētkiem vēl gozējas saulainais ķimeņu siers? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā interesantas receptes, kā tradicionālo Jāņu sieru izmantot vasarīgu salātu pagatavošanai.
15Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gJāņu siers250 gsalātlapu maisījums200 gķirštomāti100 gvārītas bietes1 avokado100 gbekons MĒRCEI:50 golīveļļa2 ĒKcitronu sula1 TKVusteras mērce1 ĒKDižonas sinepes pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Ķirštomātus sagriež uz pusēm. Bietes sagriež nelielos gabaliņos. Avokado sagriež plānās sķēlītēs. Sieru sagriež 5 mm plānās šķēlēs.

2

Lielā bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas. Pusi atstāj bļodā, otro mērces pusi pārlej atsevišķā trauciņā.

3

Salātu lapas, bietes un ķiršu tomātus liek bļodā un samaisa ar mērci.

4

Uz grilpannas vai sakarsēta grila apcep bekona šķēles, līdz tās ir kraukšķīgas, liec tās uz papīra dvieļa, lai dvielis uzsūktu liekos taukus. Sagrieziež bekonu mazākos gabaliņos.

5

Uz grila vai grillpannas aptuveni 2 minūtes no katras puses apcep Jāņu siera šķēles.

6

Kārto salātus uz šķīvja – vispirms liek salātu lapas, tad avokado, grilētā siera šķēles, beigās pārkaisa ar bekona gabaliņiem un pasniedz, pārlejot ar palikušo mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!